اسم الكتاب : مشاعر لن تنتهي
المؤلف : أمنية شفيق
دار النشر : دار اكتب
النوع : اجتماعي
انا كان ليا الشرف انى اقرأ الرواية قبل نزولها على ابجد، وده طبعا من حسن حظي، فرحت جدا لما المؤلفة بعتتهالى لانى بثق فى قلمها جدا جدا، وفعلا مخيبتش ظني نهائي . حرفيا خلصتها فى يومين بس وده رقم قياسي بالنسبالي لانى حد مشغول جدا، بس لان الرواية جذبتني من اول صفحة فمقدرتش اسيبها غير عشان النوم .
الرواية اجتماعية وده النوع اللى انا بحبه اوى، انا قريت للمؤلفة قبل كده المجموعة القصصية ( حنين يئن فى الغربة) وحبيتها جدا جدا، بس لانى عارفه ان المؤلفة تعيش فى غربة خارج وطنها فانا قولت عادى يعنى انها تقدر توصف مشاعر الغربة عن الوطن والاهل والاصحاب، فالموضوع مش بالصعوبة دى بالنسبالها خصوصا انها كاتبة ماهرة فعلا، لكن فى الرواية دى صدمتنى امنية بجد، وانا بقراها كنت بفكر ازاى هى قدرت توصف المشاعر الانسانية دى من قهر وألم وظلم وفرحة واحباط ويأس بالشكل ده، ازاى قدرت توصف مشاعر هى معشتهاش نهائي بالمهارة والحرفية لدرجة انها خلتنى ابكي بغزارة من كتر انى عيشت مع الابطال والشخصيات مشاعرهم وتوحدت مع همومهم، الرواية فصلتنى عن الواقع خالص بعدها افتكرت انها هى الواقع نفسه، حطيت ايدها على جرح غائر موجود فى مجتمعنا بكثرة وللاسف هو فى الزيادة. امنية فى الرواية دى نبهت الناس لشكل حياة شريحة موجودة فى المجتمع بتتألم وهى ساكتة ومن غير م حد يحس بها، بل بالعكس المجتمع بيزيد ألمهم .
امنية انتى فعلا اديبة، لان فقط الاديب هو اللى يقدر يوصل المشاعر بالقوة دى من غير م يكون عاشها .
لو حبيت اسميكى اسم فهو اديبة الواقع
الرواية تحفة تستحق القراءة فعلا ❤️❤️❤️❤️