انا معنديش صبر اقري كتب وتابعت بلال فضل في البدايه في اليوتيوب لاهتمامي بالشأن العام والكتابه الساخره عموما يمكن في المقالات لكن لم أكن من أصحاب الكتب. ومن الواضح أن بعد تجربتي في ابجد وروايه ام ميمي أن موضوع قرائه الكتب والروايات ده هيطول معايا شويه.. روايه أكثر من رائعة.
أم ميمي > مراجعات رواية أم ميمي
مراجعات رواية أم ميمي
ماذا كان رأي القرّاء برواية أم ميمي؟ اقرأ مراجعات الرواية أو أضف مراجعتك الخاصة.
أم ميمي
Abed Jubair
من قراءتي الأولى لها أرى أن فيها قدرا كبيرا من الأحداث والعبارات المزعجة، ولكنها تكون في سياق مقبول وتحكي عن واقع مأساوي بطريقة غير مباشرة مع كثير من المتعة التي في باطنها بعض الألم لهذا الواقع المرير
السرد جميل والتشويق أجمل
قرأتها بنسخة ورقية ليست الكترونية
Fatma Muhammed
الروايه في مصر هي الطريق الأمثل للتعبير عن حريه الفن في الافكار الجريئه والقصص الغير اعتياديه الي للاسف بتكون واقعيه اللي دايما بيتم نبذها ورفضها لما تتحول لعمل فني علي الشاشه من قبل الرقابه. او يتم التلاعب فيه فيصبح عمل مشوه لا طال انه يكون خيالي ولا واقعي
Ahmed Elmahy
الحكَاء الذي لا تمل منه
بلال فضل (أحداث ،حبكه ،إنتقال ،تعدد شخصيات )
إلتزام كل شخصيه بدورها ومكانها
في رأيئ المتواضع بلال أبدع بهذا الكتاب تحياتي لهُ
وأتمني أن يعود إلي وطنه تاركاً بلاد العم سام ونلتقي به علي خير كما أتمني .
Ahmed amer
كشخص سريع الملل و يعاني من بعض سمات فرط الحركه و ضعف الانتباه، من الصعب ان تنجح روايه في شد انتباهي و الاستحواذ علي تركيزي لفتره طويله فضلا عن اقناعي بإكمالها حتي اخر كلمة.
Very engaging, a real page turner.
mahmoud sobhy
ام ميمي لا تمت للروايه بصله وان قيمتها كروايه لن تتخطي الواحد من عشره ولا يمكن اعتبارها سيره ذاتيه أيضا ولكن ....
إن تم اعتبارها حكائيه- لست واثق من المصطلح- مكتوبه فهي عظيمه وتقيم كتسعه ونصف من عشره
رحاب الخضري
رواية حلوة جدًا كل كلمة فيها تشدك للكلمة اللي بعدها.. بس فيها كمية ألفاظ نابية تكفيني بقية عمري والله وكنت متفهمة ده جدًا على لسان الأبطال.. لكن إيه لازمتها على لسان الكاتب بمناسبة ومن غير مناسبة كده!
أحمد السمان
أعتبر نفسي من مدمني بلال فضل الصحفي. لكن رأيي أن هذا الكتاب أقرب إلى الأدب الهزلي الفكاهي و لا يجب أن نعتبره رواية في المقام الأول .
القصة مسلية و مضحكة رغم الإفراط في الألفاظ البيئة بلا داع.
Ayat Gawdat
عالم بعيد كل البعد عني، لكن بلال فضل خلاني قاعدة بتفاعل معاهم، أعتقد هتفضل موجودة في ذاكرتي السمكية لفترة طويلة.
ممتنة للرواية كمان إنها ضحكتني، نادرة هي الكتابات اللي بقت قادرة على عمل ده.
Christeen Fayek
اللغه مبتذله جدا .. لم اعهد هذا الكاتب ان يكتب بهذه اللغه المبتذله. لو نقحت اللغه و لو قليلا عن ذكر الشتائم بين كل كلمه و كلمه لاصبحت روايه مضحكه جدا و لكنها بالنسبه لي كانت صادمه و مؤذيه.
ali saleh ali
روايه جميلة جدا رغم الفاظها التى قد تكون مؤذيه للبعض
ولكن روايه تشدك لدرجه ان كل شويه عاوز ترجع تكمل
لانك بتحس انك سايب الشخصيات لوحدها
ولانك مش قادر تستنى علشان تعرف الاحداث وصلت لفين
رواد عبد الغني
رحلة الإنسان في عالم قاسي ، أقصى إنجاز فيه هو الصمود و عدم الانكسار و لكن أي ثمن أنت مستعد ان تدفع ؟في ظل مجتمع ظالم لا يرحم، يدفعك فيه ان تتخلى عن إنسانيتك مقابل أي مكانة فيه .
Jacquline Eskandar
دايما الاستاذ بجيب الواقع الحقيقى بأسلوب بسيط ويخليك بتكمل معاه رغم صعوبة الأحداث ووجعها
وأول علاج للمرض هو اعتراف ان فيه اصلا
خالص الشكر والتقدير كاتبنا العزيز / بلال فضل
نورهان البدرى
الحقيقة ماصدقتش أن دي اول رواية لبلال عشان حقيقي رائعة...فكرتني بعائلات مختلة و أشخاص عاشرتهم حقيقي
و ماشوفتش تجسيد صادق كده ليهم غير ف الرواية دي...شكرا علي المتعة ❤️
Shaimaa Shinawy
قرأت الكتاب بيقين أن بلال فضل عمره ما بيكتب حاجة وحشة وأنه أكيد الناس اللي انتقدت مضمونه مفهمتهوش.. بس الحقيقة أن دا أسخف كتاب ممكن تقرأه.