أسفار مريم المحرمة > مراجعات رواية أسفار مريم المحرمة
مراجعات رواية أسفار مريم المحرمة
ماذا كان رأي القرّاء برواية أسفار مريم المحرمة؟ اقرأ مراجعات الرواية أو أضف مراجعتك الخاصة.
أسفار مريم المحرمة
Mohamed abdel fatah
االمراجعة دي بحرق اقرأوا بحذر :
لمشكلة الاكبر في اسفار مريم المحرمة مش الكآبة المبالغ فيها و لا الاحداث الغريبة غير المنطقية في سودوايتها ، لكن في التعامل مع القدر نفسه و فكرة التخيير و التسيير . انت طول القصة عايش في اجواء كئيبة غير منطقية لحد ما تصل لنقطة النهاية اللي بتفسر كل شئ . هل من الطبيعي ان فيه انسان يعيش حياته من اول لحظة لاخرها كدة في بؤس و ضنك شديد ؟؟ ده يبقي ظلم لربنا و تجني علي عدله في الارض و في السماء .
تاني نقطة انا مفهمتش ايه هو الاختيار الغريب ده اللي جه في اخر القصة و هي بتموت . ما هذه العبثية غير المفهومة ، غير المنطقية بالمرة ؟؟
القصة لا تحمل اي معني لان اصلا الحبكة ضعيفة جدا و غير منطقية بالمرة ، بل تكاد تصل الي حد العبث و الهرطقة .
لو كان لاحداث قصة مثل تلك ان تكون حقيقية فكانت لتكون قمة العبث و اللامنطقية .
كل ما كان في الموضوع ان الحبكة صنعت من اجل ان تخلق نوع من التصور الفلسفي العميق لقصة خاوية تماما من اي معني و فيها من التجني علي الله ما لا يحتمل .
ارجوك يا طارق افهم ان ده مش تجني علي قصتك ، ده نقد منطقي و طبيعي لقصة انا كنت متشوق اقرأها جدا و لم تأتي بأي شئ سوي ان خذلتني في النهاية . ارجو ان تتعلم من النقد و القادم بأذن الله احسن .
مصطفى المفتي
أطالب أبجد بوضع هذه الأشارة👎 فقط من أجل هذه الرواية، أو حذفها.
قلت في إحدى محاضراتي، لا تقربوا الروايات التي يأخذ أصحابها جوائز، حتى لو كانت الحائزة بمجال غير أدبي، والآن فقط أيقنت مليون بالمئة أن فكرتي صائبة
Mohamed Aymen
أسوأ حاجة قريتها في حياتي، دي ميتقالش عليها رواية ولا كتاب اصلا وضيعت وقتي عليها وياريت الكاتب ميكتبش حاجة تاني ويريحنا