#مسابقة_ريفيوهات_مسافة_أمنة
تأليف : عزة سلطان
عدد الصفحات : 159 صفحة
تقيم العمل : 5 نجوم
الكتاب حلو ويقدم معلومات أول مرة اعرف عنها ,لكن انا هتكلم عن حاجة
من فترة كنت بقارن بين كتير حولينا متجوزين لكن في ظل الظروف الصعبة جايبين لأطفالهم تورمات ومش راضين عن شريكهم ,وبين فيديو لأتنين كبار في السن يتسندوا عليا بعض وماشين جنب بعض بنفس الحب ويحكوا .وسألت نفسي سعتها سؤال هو ينفع إحنا نوصل للمرحلة دي في الخمسين وزي محنا عندنا نفس الود والحب بتاع العشرينات ,لكن نسيت أن الكنز في العشرة مع الزمن مش في الرحلة وتجهيزات الرحلة .
لقيت الإجابة في الكتاب بين أننا نفسنا في الحب المثالي إلى بتكلمنا عنه الروايات والأفلام الرومانسية ,بس افتكرت وفهمت إنه لازم يبقي في تعب وشقي ومشاكل واختبارات للحب إلى كانوا يتكلموا عنه .
-الكاتبة كتبت عن الاحتياجات العاطفية إلى بتخلينا نقبل بالحب المراهق ,بدل ننتظر الثمرة إلى تخلينا نشبع بالحب كفعل لما نكون مع الشخص المناسب في التوقيت المناسب .
-الكاتبة كتبت عن الحب في العشرينات إلى كله أحلام وبين حب الثلاثينات إلي يبحث فيه عن الاستقرار وبين حب الأربعينيات إلى نتأمل هل إحنا في سكة المناسبة لينا وبين حب الخمسينات إلي بتقبل فيه إلى نحبهم وراضين عن الرحلة إلى نمشيها سوا .
-الكاتبة كتبت عن قوانين إلى ممكن تريح أي شريكين أن الاحترام وتقدير يخلو سفينة تقف في وش أي عاصفة ,و فكرني بجمله شفتها في مسلسل يوميات ونيس قالتها مايسة لونيس ايه إلي خلانا نكمل أكثر من عشرين سنة جواز
انه عمرها ما قالها كلمة ضايقتها فيها إهانة .
-نبهت الكاتبة أن الحياة مشاركة صعب تمشي بدون الست لوحدها ولا الراجل لوحدة ,وان المرونة وقبول بتبادل الأدوار يساعد أن الحياة تكون مستمرة .
-نبهت الكاتبة أن كل ما بنفهم دورنا صح في العلاقة ,كل ما كان في مصلحتنا أننا نبطل نشعر بالمظلومية وجلد الذات وإننا تعبنا واحنا بندي الحب برضا مننا بدون إجبار .
الاقتباسات إلي عجبتني :
1-ما ننكره يسيطر علينا , وما نقبله يحررنا
2-كلمة طيبة يمكن أن تدفا ثلاثة أشهر شتاء ,بينما كلمة قاسية قد تطفي شعلة عمر بأكمله.
3-العلاقات الناجحة ليست تلك التي تخلو من المشاكل ,بل تلك التي يتعلم فيها الشريكان كيفية إدارة احتياجهما العاطفية بشكل صحي