القذيفة > مراجعات رواية القذيفة > مراجعة ahmed saleh nmr

القذيفة - روماني أرميس

القذيفة

رواية مشوقة جدا للحد اللي يخليك مش عاوز تسيبها من ايدك غير لما تخلص وهحاول أوضح الريفيو بتاعي بالتفصيل قليلا

بالنسبة للنقط اللي عجبتني فيها

الطلاق في المسيحية :

من زمان وأنا شايفها نقطة شائكة وساعات بتحمل الظلم لشخص ما احييك علي جرأتك انك اتكلمت عنها.

المعلومات الدينية :

أعتقد إنك قرأت كثيرا عشان تجمع حصيلة المعلومات الدينية عن الدين الإسلامي فكنت موفق

في المعلومات.

أفكارنا عن الدين المسيحي :

فعلا وأحنا صغار كنا بنتناول يعض المعلومات المغلوطة

عن الدين المسيحي، انت وضحت كل المعلومات دي

بصورة ساخرة جميلة أعجبتني.

هنا وهناك :

طوال قرأتي للرواية كنت بحاول أجد الرابط ما بينهم لحد ما وجدته في أخر صفحتين، فكان شيء محفز للتفكير.

الأحداث التاريخية :

عجبني جدا انك ذكرت كتير من الأحداث التاريخية وربطت البرامج التلفزيونية القديمة بما يتناسب مع وقت الاحداث، وكان أختيار موفق

نهاية كل فصل :

عجبني جدا نهاية كل فصل،مشوقة لدرجة انها بتخليني مش عاوز اسيب الرواية غير لما أخلصها.

اسم الراوية :

معرفتش سبب تسمية الرواية بالقذيفة الا في النهاية طوال القراءة كنت مستغرب من أختيار الاسم.

النقاط اللي مختلف فيها معاك شوية

احداث ٢٠١٣ :

لا استطيع الاعترض علي كل احداث ٢٠١٣ اللي ذكرتها وايضا لا استطيع تأيدها كلها، وأعتقد الاختلاف في التفكير السياسي لا يمكن مناقشته.

الجزء التاني :

مكنتش أفضل انه يبقي في جزء تاني وانتظره بحب اخلص الرواية في ساعتها وخلاص.🤣🤣

اسم الولد :

ده مجرد سؤال ليه مذكرتش اسم الولد ؟

طول الرواية :

أعتقد في الزمن ده الشباب مش بتحب تقرأ رواية طويلة نسبيا بيحبوا الحاجات اللي بتكون سريعة، مع العلم الرواية صعب انك تختصر فيها، كل الأحداث مهمة.

ف رأي بصدق وبدون مجاملة :

انت فعلا موهوب في الكتابة يا روماني اتمني انك تكمل دايما، اسلوبك ممتع وجميل ومشوق وثقافتك واضحة في الكتابة ،ربنا يوفقك وتوصل للنجاح اللي تستحقه.