❞ كل ذلك وضعته أمام عينيَّ وأنا أكتب كتابي هذا (أخضر)، وأنا على قناعةٍ أن هذا الكتاب سيكون في يومٍ من الأيام الأكثر مبيعًا في العديد من المكتبات العربية. ❝
أخضر : رحلة الوعي نحو الذات والعلاقات
لأن الحياة مبنيةٌ على التّطور والاستمرارية والتّقدم والتّوسع؛ فإنك لو أوقفت نفسَك بسبب عاطفتك وشعورك في نقطةٍ ما بعد أن اكتسبت تجربةً معيّنةً فلن تسمحَ لنفسك بالتطور، وستعيدَ نفسَ السيناريو في حياتك، حتى تقبلَ الدرسَ من أجل التعلَّمِ والتّطور.لأن الحياة مبنيةٌ على التّطور والاستمرارية والتّقدم والتّوسع؛ فإنك لو أوقفت نفسَك بسبب عاطفتك وشعورك في نقطةٍ ما بعد أن اكتسبت تجربةً معيّنةً فلن تسمحَ لنفسك بالتطور، وستعيدَ نفسَ السيناريو في حياتك، حتى تقبلَ الدرسَ من أجل التعلَّمِ والتّطور.عن الطبعة
- نشر سنة 2025
- دار الهالة للنشر والتوزيع
تحميل الكتاباقتباسات من كتاب أخضر : رحلة الوعي نحو الذات والعلاقات
مشاركة من Sara Ashour
انت امنيتي انت امنيتي
العلاقاتِ لا يُبقيها الحُب، ما يُبقيها هُو الأماَن وعَدم الخَوف من الغدر وتقلُب الرأي، فحيثُما كان الأمَان، وُجد الاستِقرار والاطمَّئنان.♥️
Laila Adly
بصراحة مش مجرد كتاب تنمية ذاتية والسلام، لكنه تجربة مختلفة بتاخدك في رحلة عميقة جوه نفسك، وبتساعدك تشوف الحياة والعلاقات بشكل أوعى وأوضح. الكاتبة بتتكلم عن مواضيع مهمة زي الإحباط، النجاح، العدالة، وقوة الكلمات، وكل ده بأسلوب بسيط، قريب للقلب، وفي نفس الوقت مليان معلومات نفسية وعلمية تخليك تفكر بجد.
اللي بيميز الكتاب إنه مش مجرد كلام تحفيزي وخلاص، لكنه عملي جدًا، فيه تجارب حقيقية وأمثلة من الحياة، وحتى الكاتبة بتحكي عن مواقف شخصية ليها، فبتحس إنك مش لوحدك في اللي بتمُر بيه. كمان الكتاب بيشجعك على إنك تتحرر من الأحكام السطحية، وتتعلم تتعامل مع التحديات بطريقة مختلفة، وتبدأ تبني نفسك بشكل حقيقي من جوه.
لو إنت من الناس اللي بتدور على حاجة تغيّر منظورك للحياة، وتساعدك تفهم نفسك أكتر، وتاخد خطوات حقيقية ناحية التغيير، فالكتاب ده هيكون اختيار هايل ليك. مش مجرد كلام نظري، لكنه أداة عملية هتخليك تبص للحياة من زاوية مختلفة تمامًا.