سجلات الليدر شيت - سالي العقاد

سجلات الليدر شيت

القائد الخايب بيبقى شبّه اللي سايق عربية وتايه .. وقافش مِش عايز يسأل حدّ، مُصمَّم يفرهد ويلفّ حوالين نفسه ويحرق بنزين ووقت على الفاضي . أما بقى القائد الشاطر .. فدا بقى بيبقى برنس كدا في نفسه ؛ سايق باشا بال GPS يا معلم ، ومتوجه بالظبط على المكان اللي عايز يوصله... بأسرع ، وأحسن ، وأسهل طريق من غير عوَق على الفاضي. إنت بقى مين فيهم؟!!

3.6 22 تقييم

اقتباسات من كتاب سجلات الليدر شيت

إن 75 ٪ من الموظفين بيقولوا إن اوسخ حاجة في شغلهم هي مديرهم المباشر، (دا بجد بقى وفقًا لدراسة عملتها مؤسسة جالوب).

‫ تخيل 75%!!!

مشاركة من Rehab saleh
كل الاقتباسات

• مراجعات كتاب سجلات الليدر شيت

الكتاب لي عليه عدة ملاحظات

أولا استخدام ألفاظ لا تليق أن توضع بكتاب مثل ( كييف الخرا يجيبله مغرفة ) وكلمات زي ( أوسخ حاجة ) وغيرها من الألفاظ اللي بتحاول الكاتبة انها تستخدم لغة عصرية ولكن للأسف هذه لغة شارع.

النقطة الثانية أن في بداية الكتاب ذكرت الكاتبة أن الكتاب ( ما اتهرسش قبل كده وانه بيقدم شئ جديد ) ولكن الكتاب عبارة عن سوالف ( اتهرست ) على كل صفحات التواصل الاجتماعي والمواقع.

بصراحة الكتاب خيب ظني

الكتاب دمه خفيف بيتكلم عن مغامرات كل انسان في شغله مع انواع كثيرة من القيادات ال shit الكتاب مقسم ل ٣ أجزاء الجزء الأول بيتكلم عن شركات عالمية وأخطاء وسقطات أدت إلى ضياعها أو افلاسها وسط عالم متسارع النمو والتغير ..

الجزء الثاني بيتكلم عن قصص الكاتبة نفسها اتعرضت لها ووسط القصص ديه بتعرض لنظريات وشخصيات ومواقف في حياة شخصيات مهمة.

الجزء الثالث قصص من وحي الخيال عن الادارة والمدير واللي عايزنهم وأي تشابه بين الخيال والحقيقة لازم تصدقه طبعًا..

مميزات الكتاب

سهولة طرح الأفكار اللي تحس إن حد صاحبك قاعد جنبك ما تعرفش هو بنقلك خبراته ولا بيشكي لك معاناته من الليدر شيت اللي أكيد انت كمان اتعرضت لمواقف زيها ، اللي هو بتقولك معلش مش لوحدك كلنا عانينا هذه المعاناة.

الحاجات اللي عطلت جمال الكتاب ، كثرة الأخطاء الإملائية وديه طبعا مشكلة المراجع اللي راجع الكتاب أكثر منها مشكلة كاتب أو مؤلف ، ثاني حاجة العامية المفرطة اللي هو تحس إنك مش بتقرأ كتاب مش مكتوب بالعامية لكن كان حد بيحكي بالفرانكو والثاني بيكتب اللي بيتقال فتقف على شوية كلمات علشان تقراها مرتين وتلاتة علشان تفهم المقصود ، الإيفيهات الكثيرة في الأول ضحكتني لكن مع زيادتها حسيت اللي هو لا كفاية كده خلاص بقت قديمة ومش بتضحك ، في الجزء الثاني من الكتاب ، الكاتبة كانت بتعرض لفكرة وفجأة لقيتها بتعيد صياغة الفكرة بالإنجلش وساعتها ده فصلني ووصلني من الكتاب رسالة اللي هو أنا حاسس انك مفهمتش بالعربي طب اقولهالك بشكل أوضح بالإنجلش ، في جزء كده وفي عز العامية وافيهات كل الأفلام والمسرحيات في كلمة كده فلتت وهى بتقول "دعني احكي لك " اللي هو بقالنا ٣ ساعات عاملين نخلط على كتاف بعض ونضحك وتعالى احكيلك وخليني اقولك وفجأة "دعني" !!

الكتاب فيه تعبيرات حسيتها مش مناسبة أو فجة أو لغة افلام نامبر وان ، بس يمكن يكون الكاتب قاصد علشان الكتاب يخاطب بيه السن الصغير وكأنه بيقوله أنا بتكلم بلغتك اهو علشان تفهم قصدي بس أنا التعبيرات ديه مكنتش الذ حاجة بالنسبة لي ، يمكن فرق أذواق فرق أجيال .. الله أعلم

الغلاف طبعا تحفة ولذيذ ، والكتاب في حد ذاته بيعرض لأفكار ونظريات مهمة بشكل كوميدي ساخر ، لو انت نكدي ذي حالاتي خرج الحاجات الحلوة اللي في الكتاب واكتبها بأسلوبك الجاد هتلاقيها مفيدة جدا ، وذي ما قولت لك ممكن تكون الكاتبة مستهدفة سن صغير من القراء

في النهاية ولو وصلت لحد هنا أتمنى لك وقت لذيذ بين صفحات الكتاب.

1 تعليقات

الكتاب لطيف، بالعامية، يبدأ بقصص شركات أفلست وخرجت من السوق والدرس المستفاد بشكل سريع قصير ومختصر.

مشكلتي حين اكتشفت معنى الكتاب ولما وردت كلمة "خرا" كذا مرة، أفقدتني القدرة على إكمال الكتاب.

الكتاب فيه الفاظ مش كويسة والهزار زايد عن حده

برغم انه محتواه حلو