عنده ضيوف: حكايات صديقة للبيئة > مراجعات كتاب عنده ضيوف: حكايات صديقة للبيئة

مراجعات كتاب عنده ضيوف: حكايات صديقة للبيئة

ماذا كان رأي القرّاء بكتاب عنده ضيوف: حكايات صديقة للبيئة؟ اقرأ مراجعات الكتاب أو أضف مراجعتك الخاصة.

عنده ضيوف: حكايات صديقة للبيئة - عمر طاهر

عنده ضيوف: حكايات صديقة للبيئة

#قراءات_٢٠٢٣

كتاب عنده ضيوف: حكايات صديفة للبيئة للكاتب عمر طاهر.

من إصدار دار الكرمة للنشر و التوزيع.

حكايات شخصية بنكهة كتابة خاصة جدًا كعادة عمر طاهر ، مزيج من نوستالجيا الحكايات ، كواليس و أسرار عن الصحافة و الفن ، حواديت معجونة بذكريات القراءة و حب الكتابة ، أفكار و أحلام تبدو شخصية رغم إنك هتلاقيها بتتقاطع أكيد مع جزء منك.

كل ده بحكي إنساني سلس و جميل كله ونس و ود و مشاعر صادقة.

رحلة ممتعة تفصل بها بعد قراءة دسمة ، تغير بها الأجواء و تستمتع بقصص و حكايات لطيفة

#قراءات_وترشيحات #كتب_في_كتب

#روايات_عربية #روايات_مترجمه

#أبجد

#عنده_ضيوف

كيف يمكن أن تجمع فيروز و بليغ حمدي و باولو كويلو و كوب الشاي في مكان واحد...... الإجابة موجودة فقط عند عمر طاهر.

يحكي القصة فبجذب انتباهك ثم تدور معه داخل دهاليز ذكريات كنت انت نسيتها فعاد ليذكرك بها لا لأجل شئ الا ان يبقى طعم الحكاية و الذكرى معا في حلقك مع آخر رشفة من كوب الشاي

هل تحب الفلسفة؟ اذن عمر طاهر مرة أخرى، تسمع الحكاية لتعيش فلسفة اللحظة و الموقف... ستجد نفسك لا اراديا تومئ بالموافقة أثناء القراءة ثم تقول ( اه و الله)

كتابا صغيرا مكثفا رائعا هو المزيج المثالي بين الذكرى و الفن و الفلسفة من احد افضل الحكائين المصريين

مدين لكل من حولي بكل ما هو حولي

" خير ما ننجزه هو صنيعة الجميع"

وبالتالي.. كل ما ضرب في وشي ، أنا مدين له

عمنا عمر طاهر 🧡

اكتشفت إني تقريبا عندي كل كتب عمر طاهر من أول كتاب كابتن مصر إللي كنت بقراه ف مدرج الكلية أنا وصحبتي وضحكنا من قلبنا في 2003 ، لحد آخر كتاب ليه في 2023... أنا حقيقي بحب بساطة قلم عمر طاهر ، وكتبه دايما بتخاطب نوستالجيا جوايا مع طبطبة وسكينة وسعادة ناعمة

عمر قلمه وحكاياته ما خذلتنى .. ديما فيها ونس ودفا وهافضل ديما اردد واقول " عمر طاهر لو عمل كتاب فاضي هاجيبه برده "

كتاب ظريف جدًا يتحدث فيه (عمر طاهر) عن أفكاره، وذكرياته مع اللجان الشعبية أثناء الثورة، وعن (باولو كويلو) و(عبد الرحيم منصور) و(عمار الشريعي) و(سناء البيسي) و(بليغ حمدي) و(مارادونا) وغيرهم. وكل ذلك في مقالات ممتعة لن تشعرك بمرور الوقت.

اجمل ما فى هذا الكتاب اننى طوال قراءته كانت على وجهى ابتسامه خفيفة بمعانى مختلفة ولأسباب مختلفه ولكن الابتسامه مستمره طوال القراءة .

اعجبنى جدا مثل معظم كتابات عمر طاهر اللتى احرص على قراءتها

فى حد ممكن يقرأ لعمر طاهر ويكون التقييم مش خمس نجوم

انا بحب اوى ضيوف دماغك وافكارك وتأملاتك وخيالاتك

تدوم كتاباتك وافكارك ونعيش نتسحل معاك فى كل حكاية وفكرة جت فى بالك وانت بتكتب 🌷

عندي كلام كتير أقوله عن الكتاب بس أنا هكتفي بجملة كتبتها على جودريدز، إن كتب عمر طاهر من الأشياء القليلة اللي بتخليني أحس إني بحب مصر :)

الكتاب بسيط ومالي وحواديته جميلة ومخالفة.. انا بداته وخلصته في نفس القعدة .. ومفتحتش السوشيال ميديا .. بجد راااائع

كالعادة كل كتاب لعمر طاهر سعادة جديدة