جريمة هاردلي هاوس > مراجعات رواية جريمة هاردلي هاوس

مراجعات رواية جريمة هاردلي هاوس

ماذا كان رأي القرّاء برواية جريمة هاردلي هاوس؟ اقرأ مراجعات الرواية أو أضف مراجعتك الخاصة.

جريمة هاردلي هاوس - محمد حياه

جريمة هاردلي هاوس

الروايه حلوة شيقه تداخل الاحداث بين اربع ازمنه ممتع جدا

عكس ما كان متوقع بعد التقديمه اللي عملها الكاتب الجريمة الاساسيه مش هي محور الأحداث

ولكن موضوع الروايه نفسه كان مضايقني الشخصيات مستفزة اراءهم و فكرتهم اللي هي اساس الروايه مستفزاني جدا فعلا لدرجه مش عارفه اعمل ريفيو تفصيلي

فكرة التعصب والكراهيه و ابتكار اساليب للانتقام من حد لمجرد فكرة متبنيها اشخاص منحرفين فكريا

الكاتب فعلا قد يعيشني الاحداث لدرجه انها اثرت فيا

لازم يخاف علي نفسه من جمهوره القارئات 😁

عمر المنياوى وهيلين 😍 أبطال 7 مراحل حتى تصبح قاتلا

بجد بحب اوى وجود ابطال الروايات السابقة فى كل رواية جديده وبستناهم اوى 🌷

تحياتى ولى عودة بمراجعة كاملة بعد الانتهاء من الرواية

ولاء القوصى

انتهيت من قراءتى لرواية جريمة هاردلى هاوس وبالرغم من توقعى لبعض الاحداث إلا ان النهاية كانت صاااااادمة بكل المقايييس

الرواية تناقش قضية هامة جدا جدا جدا منتشرة حاليا بشكل لا يوصف على مواقف التواصل الاجتماعى وليها أثر رهيب على البشرية كلها

وكنت اتمنى نهاية وردية لكن للاسف جت النهاية فى منتهى الواقعية 💔

شكرا للكاتب محمد حياة على هذا الابداع وديما هكون منتظرة لكل ما هوه جديده

تحياتى

ولاء القوصى

3 تعليقات

اولا رواية هذه سببت لي ضغط نفسى لدرحة انى كنت زى المجنونة بحث عن Heaser أو محفل الهيصر لقتل النساء واعتقد أنهم مش موجودين في مصر أو انضموا إلى محفل الماسونية للانهم مراتبطين بعض.

* موضوع الإشارات أو الشيفرات اللى بين الاخوات دى حاجة حلوة للان معتقدتش أن فى اى احد ممكن يفهمها غيرهم

😶‍🌫️ رواية جريمة في هاردلى هاوس للكاتب محمد حياة هى مزيج رائع من الغموض والاثاره والتشويق.

😶‍🌫️ حيث يأخذنا فى رحلة داخل قصر أو المجرم أو السفاح صديق عونى مليء بالاسرار والجرائم الغامضة ضد النساء فى فترة الحرب العالمية الأولى والثانية حتى مطلع حكم جمال عبد الناصر.

😶‍🌫️ الكاتب نجح في رسم شخصيات غامضة من اول شخصية السيد كروس مرورا بصديق الخادم ومساعده فى جرائم إلى السيد رشيد وآخرين فى ابطال رواية جريمة هاردلى هاوس

✨ أسلوب السرد:كان ممتعا وسلسا مع توظيف جيد للبيئة الزمنية والمكانية مما أضفى طابعا كلاسيكا يذكرني بأجواء روايات أجاثا كريستي

✨كما أن الحبكة كانت محكمة ومليئة بالمفاجات والإثارة ✨ التقييم ⭐⭐⭐⭐4/5

انتهيت من جريمة هاردلي هاوس للكاتب محمد حياه، وكانت تجربة استثنائية بكل المقاييس! ترابط الأحداث عبر الأزمنة كان مذهلًا، والحبكة محكمة لدرجة جعلتني أشعر وكأنني أشاهد فيلمًا سينمائيًا لا أقرأ رواية. السرد كان نابضًا بالحياة، والتفاصيل شدتني حتى آخر صفحة. صحيح أنني كنت أتمنى نهاية أكثر سعادة، لكن حتى في قبح بعض الأفكار، كان التبرير منطقيًا حين خرج من عقول مريضة. الرواية أثرت فيّ بعمق، وأثبتت أن القلم حين يُبدع، يستطيع أن يزرع الحياة في الكلمات.

1 تعليقات

الرواية شيقة ، اول مرة اقرأ للكاتب وعجبني جدا اجادته لحبكة الرواية اربع شخصيات رئيسية باربع حبكات كل منها مشوقة وممتعة مع تداخل التفاصيل بينهم اللي بتفهمها مع كل تقدم في الاحداث تجبرك ماتسيبش الكتاب قبل ما تكمله لمعرفة ايه اللي حصل

1 تعليقات

رواية ممتعه لحد ما ، بداتها بشغف لكن تعدد الشخصيات مه الانتقال في الازمنه اصابني ببعض التشويش انا من معجبي الاستاذ محمد حياه وواضح جدا الجهد المبذول في صياغه الروايه اهنئه عليها ونتمني اري اعمال اخري مختلفه قريبا كل التوفيق للموهوب

طريقه الكتابه وتتداخل الازمنه ثم جمع كل الخيوط في الاخر لزمن واحد

نفس طريقه كتابه حسن الجندي

ممتعة جدا وتخليك مسحول في القصه لانها محتاجة تركيز شديد

1 تعليقات

اول مرة اقرأ للكاتب وعجبتني كتير التنقل بين الأمكنة والزمان حلوة ومابتخليك تضيع ....بس النهاية ما حبيتها لازم ينتصر الخير في النهاية ..

2 تعليقات

روايات الكاتب محمد حياه دائما على مستوى التوقعات، ازمنة مختلفة وشخصيات مختلفة واحداث مترابطة ومشوقة

الرواية ممتعة.... لاتعليق

أريد فوز بال ما تبي لأول