حلمي مهران : القضية السادسة - مكالمة موت > مراجعات رواية حلمي مهران : القضية السادسة - مكالمة موت

مراجعات رواية حلمي مهران : القضية السادسة - مكالمة موت

ماذا كان رأي القرّاء برواية حلمي مهران : القضية السادسة - مكالمة موت؟ اقرأ مراجعات الرواية أو أضف مراجعتك الخاصة.

حلمي مهران : القضية السادسة - مكالمة موت - أحمد عثمان

مكالمة موت!!

اتصال هاتفي يضع حلمي في حالة عدم اتزان، فطليقته وابنه الحبيب وليد قيد الاختطاف وابنة وعد من زوجها الآخر فؤاد، هي الأخرى ستصبح ضحية خطأ ما اقترفه حلمي مهران يومًا ما منذ عدة سنوات مضت.

جرعة زائدة من التشويق والترقب منذ أول سطر حتى كلمة النهاية.

منتظرة في جزء تال تفسير النهاية غير المنتهية في الواقع!!

فهناك جانٍ يتسم بالعبقربة والجنون لم يمت بعد !

- بصراحة انا كان عندي امال كبيرة علي العدد ده بعد التجربة 8 اللي بدا حلو ثم للاسف مسار الااحداث كان فيه بعض الاخطاء في الحبكة في رأي.

- العدد بدايته سريعة جدا فتحنا العدد هوب بدانا جري في الأحداث علي طول لكن ده كان علي حساب تماسك الحبكة.

- فكرة العمل حلوة و بتلفت النظر لخطر التكنولوجيا و تتطورها السريع الحاصل حولينا ... لكن عندي عتاب علي الكاتب أحمد عثمان فين تماسك الحبكة ... فين باقي شخصيات السلسلة اللي ليها اضافة او بتكسر اوقات حدة الجريمة بالهزار ... فين الدكتور صلاح ! ده كان بيطلع معانا حتي و الاصابة مش تخصصه .

نيجي بقي لنقاط انا شايفها مش منطقية :

-مشهد هروب المقنع من هشام غير منطقي و مكتوب بطريقة غير واضحه انه يبين السلاح وقع من ايده ازي و المسافة بنهم حسب ما فهمت بعيدة و هشام طالع ظابط شاطر فأنا هيفقد سلاحه في موقف زي ده و هو بيثبت حد مش منطقيه و المفروض انه كان بيتحرك بقوته فبرده دي نقطه ضد الموقف ده.

-ابو الروس قال الشركه مش باسمي طب اتثبت عليه التهمة ازاي؟

- طب العلايلي زيف موته ازاي؟؟ التفاصيل دي مطلوبه مع السرعة في الاحداث.

طب مداخلة هشام مع الإعلامي المشهور هو هشام نيابة و لا شرطة؟

طب مشهد المحكمة الاخير الجلسة بترفع للمداوله مش بتنعقد للمداوله

اقل عدد في السلسلة و مخيب للآمال لاني عدد العدد اللي قبله كان فيه برده اخطاء في حبكته.

انا زعلان علي السلسلة محتاجة واقفة نراجع فيها ليه مسار الاحداث بقي فيه مشاكل .

هل تحب الغوص في عوالم الجريمة والغموض؟ إليك رواية "مكالمة الموت" من سلسلة "حلمي مهران" للكاتب أحمد عثمان، حيث تأخذك في رحلة مبهرة بين الألغاز والمفاجآت! تبدأ الأحداث بمكالمة غامضة يستقبلها المحامي "حلمي مهران"، تهدد حياته وحياة أحبائه، لتدخلك في عالم من التشويق الخالص، يتجسد عبر كل صفحة.

ما يميز هذه الرواية حقًا:

إثارة لا تنتهي: تتسم الرواية بأسلوب سريع الوتيرة، تملؤها الأحداث غير المتوقعة والأسرار الملتوية.

شخصيات متعددة الأبعاد: أبدع الكاتب في رسم شخصيات نابضة بالحياة، لكلٍ منها دوافع خفية وأسرار لا تنكشف بسهولة.

عالم الجريمة والتحقيق: يتمحور السرد حول جريمة غامضة، وتزداد إثارة الأحداث مع سعي حلمي لكشف الغموض وكشف هوية الجاني.

تشويق نفسي عميق: تساؤلات لا تنتهي حول هوية المتصل ودوافعه، حيث تترك الرواية القارئ في حالة من الترقب والتفكير العميق.

إذا كنت من عشاق الروايات التي تتلاعب بالعقول وتحفز حواسك، فإن "مكالمة الموت" ستحمل لك كل ما تتطلع إليه من إثارة وغموض، وستظل أحداثها عالقة في ذاكرتك لفترة طويلة!

اكتشاف سلسلة تحقيقات جديدة وكمان حلوة! ✨

حلمي مهران المحامي المُتقد الذكاء يستيقظ في يوم على مكالمة من شخص مجهول يبلغه بأنه خطف ابنه وطليقته وابنتها لننطلق معه في رحلة بحث بها الكثير من الألغاز والذكريات المؤلمة..

يستعرض الكاتب هنا فكرة سيطرة التكنولوجيا والذكاء الصناعي وتطوره كل يوم على حياة الإنسان المعاصر ليصبح بمثابه صندوقه الأسود!

الإنسان ما زال في مرحلة جمال بدايات استيعاب هذا التطور مذهولًا به ولا يدرى أخطاره وأخطار الاعتماد عليه بشكل كلي إلى الآن!

السرد بالفصحى والحوارات بالعامية المصرية.. الفكرة جميلة ومشوقة والأجمل إن الجزء ده مش محتاج تقرأ الأجزاء السابقة ولكن بعد ما تنتهي من القراءة غالبًا هاتقرر تقرأ باقي الأجزاء.

لايف بوت = قارب نجاة

سويت شيرت = رداء أو قميص

اسكتشات = رسومات تقريبية

البراويز = الإطارات

الونش = الرافعة

الفيديو = المقطع المرئي

دي بعض الأخطاء الكتابية اللي ماتصحش تكون في نص رواية عربية، ودي في النص نفسه مش في الحوارات اللي بين الشخصيات.. طالما الرواية بتتكلم الذكاء الإصطناعي كان على الأقل دار النشر استفادت منه في تصحيح الرواية لغويًا وكتابيًا لأن فيه أخطاء كتابيه كمان 🙃

الرواية تقريبًا تشبه جدا سناريو مسلسل لعبة الحبَّار مع بعض الإضافات والتعديلات وتشبه أفلام يوسف الشريف الخيالية المنحوته

مع إن دي أول قراءة ليا في السلسلة (وقت القراءة ده كان أحدث إصدار) لكن عجبتني التيمة وطريقة الكتابة، فهرجع اقرا العداد السابقة عشان اتابعها بطريقة سليمة.

العدد ده بيتكلم عن الذكاء الاصطناعي ومستوى خطورته لو تم استغلاله في الجرائم  لأنه هياخد الموضوع في حتة صعبة جدا، وهي الصاق التهمة بأي حد وبأدلة دامغة.

قرأتها ضمن تحدي أبجد للقراءة ٢٠٢٤

محمد متولي

القراءة الأولى للكاتب

كك احداث بتخطف النفس

مكالمة هاتفية بتقلب حياة حلمي مهران وحياتنا كمان

بعد ما خلصت منها قعدت افكر كثير فيها

ما في نص ادبي يوصف جمالها

تستاهل مليون نجمة

تطور واضح فى اسلوب الحبكة.

فى انتظار باقى قضايا حلمي مهران

عمل بوليسي وشيق كعادة أحمد عثمان في معظم اعماله