الكتاب بداية من عنوانه وغلافه يخطف القلب أصل مين فينا مش بيحب العشق والسفر وبيتمنى "بلورة الأمنيات"😍😍
طبعا دخلت بقلب جامد عشان خمنت إنه أدب رحلات الله هطلع رحلة ببلاش من خلال الكتاب
من أول الإهداء "إلى شهداء غ.زة" و"إلى رفيق العمر" عرفت إن الكاتبة شخصية مرهفة الحس وقلبها نابض بالإنسانية والحب والرقة وطبعا عرفت إن الكتاب هيكون كتلة مشاعر في صورة كلمات
خدتني لعالمها السحري الجميل بالكلام عن أمنياتها الخمسة وشفت أد إيه "كل الأماني ممكنة وليست مستحيلة" طالما عندنا إيمان بأحلامنا.
من أجمل ما عجبني وكان مميز في الكتاب تقديم معلومات تاريخية بطريقة مبسطة ولطيفة كانت ممزوجة بوصف الأماكن والمواقف وفيه معلومات جديدة كتير بالنسبالي.
مع الكاتبة أنا حسيت بالسعادة والرحلة بما فيها من انبهار وعظمة وتأمل وتسكع ومغامرة وفخر وغيرة وحزن ومفاجأة وخوف وحب ومشاعر ودفا وزقططة قدرت تحسسني في كل مكان وكل موقف بمشاعرها واتنقلتني تلقائيا من خلال الحكي والتفاصيل المبهرة كنت بشوف وبسمع وبحس وببتسم وبتلمع عيوني من الفرحة أو الانبهار وقلبي بيدق في لحظات الحب والعشق والونس وأنا في مكاني.
جوة الكتاب تفاصيل عن باريس بكل معالمها السياحية وتاريخها وشوارعها والكاتبة نقلت الحقيقة كاملة دون تحيز ومعندهاش عقدة الخواجة وتتكلم على جمال البلاد برة ومتقولش المساوئ والعيوب وفي نفس الوقت بتظهر التميز والتفرد.
الكتاب يتكتب عنه كلام كتير وبرضو مش هيوصف روعته وتميزه ودة مطلعش رأيي الشخصي دة رأي بالإجماع وإجمالا أنا بعتبره"رحلة الأحلام" على بساط سحري.