لم آتِ إلى هنا منذ وفاته هربًا من الذكريات، ولكني كنت مخطئًا، أحيانًا تصبح الذكريات ونيسًا جيدًا في العزلة، تعيد إلينا الحالة التي كنا فيها في ذلك الوقت.
بيت القبرصي > اقتباسات من رواية بيت القبرصي
اقتباسات من رواية بيت القبرصي
اقتباسات ومقتطفات من رواية بيت القبرصي أضافها القرّاء على أبجد. استمتع بقراءتها أو أضف اقتباسك المفضّل من الرواية.
بيت القبرصي
بس أهرب ازاي من حاجه في عقلي ؟ العقل مابيتهربش منه ، انت بتحاول تضحك عليه بس طول اليوم لغاية ما يستفرد بيك بالليل قبل ما تنام .
مشاركة من Goga Masry -
فيه القبرصي.. صاحب البيت الحقيقي، اللي مش عايزنا نبيع البيت وعايزنا نسيبه كدا عشان ما يتبهدلش ويحافظ عليه، إحنا كنا لعبة، جينا هنا عشان نرجع البيت زي ما كان ونصلحه بس، ومش مسموح لينا نعمل أكتر من كدا، وإحنا مش أول حد يحصله كدا و لا هنكون آخر حد.
مشاركة من عبدالسميع شاهين -
حقيقة أو أضغاث أحلام كما يحدث لي دائمًا، أم أنها لص اعتاد على سرقة المنزل السنوات الماضية أو العيش به خلسة دون أن يدري أحد؟ ولكني رأيتها في رؤيا القبرصي، هي بكل تفاصيلها، أتذكرها وأتذكر فستانها الأبيض الذي جعلها تشبه الأشباح..تشبه؟!
مشاركة من عبدالسميع شاهين -
هتبيع العربية وتسحب الفلوس! عشان إيه كل دا؟!
- بيت كدا لقطة وقع قدامي، هنشتغل عليه وهبيعه، وبإذن الله فيه مكسب كويس جدًّا، وهرجع كل دا تاني وأكبر.
- أنت كمان! هو مش كفاية أبوك؟!
مشاركة من عبدالسميع شاهين -
بيانو قديم مغطى يعلوه برواز ضخم للوحة لرجلٍ ببدلته السوداء وشارب مبروم على شفتيه، يقف في شموخ متكئًا على عصاته وينظر إليَّ في تحدٍّ، لم أحتج إلى خلايا عقلي حتى أتوقع أنها صورة القبرصي صاحب المنزل - دي صورة صاحب البيت.
مشاركة من عبدالسميع شاهين -
وجدت نفسي أزاحم قارون في كنوزه وأقف ندًّا لمنسأة موسى، وألقي بذهبه إلى المحيط وأزعج معتز جاري صاحب سلسلة محلات البقالة الذي اعتاد على التفاخر أمامي بأمواله التي جعلته يطلب مني مشاركتي، أحلام ثراء تظهر أمامي مصوَّرة كفيلم يعرض على زجاج سيارتي الأمامي.
❞ وفي ليلةٍ مُكتملة، القمر نزل من السماء، وتم إعفاؤه من الحياة ❝
❞ أنت يا ابني البرود اللي فيك دا جايبه منين؟ أنت مين سماك ضبع؟
- أبويا يا بيه.. ❝
❞ أنت قتلتني ودلوقتي مش عاوز تلعب معايا ❝
مشاركة من ناهد الخلو -
❞ العقل ما بيتهربش منه، أنت بتحاول تضحك عليه بس طول اليوم لغاية ما يستفرد بيك بالليل قبل ما تنام. ❝
مشاركة من ناهد الخلو -
❞ أنا اللي بهرب، بهرب من إني يكون ليا حد متعلق بيه، عشان بخاف من وجع خسارته، أهون عليا أبقى وحيد ما بحكيش لحد على إني أتعلق بحد وأخسره، يبعد أو يموت أو يسافر ❝
مشاركة من ناهد الخلو -
❞ هاديس أو هيدز، وهو إله عندهم وله أساطير كتير، هاديس دا يعني ملك العالم السفلي والموتى، واخترع حيوان وحشي يكون معاه عشان يخوِّف به الناس، وسماه الكراكن، وله أساطير كتير زي دي عندهم». ❝
مشاركة من ناهد الخلو -
❞ كلٌّ في صراع داخلي يتحدث إلى نفسه، لا تستمع إلى ما يقولون، ولكن تلاحظ تحرك شفاههم باستمرار وتفاعل وجههم المضطرب. ❝
مشاركة من ناهد الخلو -
❞ نجم الشعرى الذي بنى من أجله المصريون القدماء الأهرامات حتى يسقط عليها ضوؤه فيبارك موتاهم. ❝
مشاركة من ناهد الخلو -
❞ أحيانًا تصبح الذكريات ونيسًا جيدًا في العزلة، تعيد إلينا الحالة التي كنا فيها في ذلك ❝
مشاركة من ناهد الخلو -
❞ أسطورة (نركسوس) صاحب العقدة النرجسية الذي ظل ينظر إلى انعكاس صورته في البحيرة ولم يستطع مفارقتها حتى مات ❝
مشاركة من ناهد الخلو