المدخل لفهم سيكولوجية الإنسان المهزأ > اقتباسات من كتاب المدخل لفهم سيكولوجية الإنسان المهزأ

اقتباسات من كتاب المدخل لفهم سيكولوجية الإنسان المهزأ

اقتباسات ومقتطفات من كتاب المدخل لفهم سيكولوجية الإنسان المهزأ أضافها القرّاء على أبجد. استمتع بقراءتها أو أضف اقتباسك المفضّل من الكتاب.

المدخل لفهم سيكولوجية الإنسان المهزأ - كيرلس بهجت

• اللي بيفرق بين أي إنسان ناجح وأي إنسان فاشل هو مدى احترامه لقواعده أو مبادئه الخاصة، فيه خطوط واضحة كل شخص مننا بيرسمها لحياته لو ما كانش بالقوة الكافية والحزم إنه يقدر يحافظ على وجودها حيكون مجرد كائن بلا هوية

مشاركة من Esraa Hussien
  • يقدر يمنع إنه يكون في حلقة استغلال، بأنه يكون صادق وأمين مع نفسه، يكون مسؤول فعلًا عن مشاعره ومعنوياته، يعز كل حاجة فيه ويعيش بقناعة أكيدة إن ما حدش حيقدره ويعرف قيمته قبل ما هو يقدر نفسه ويعرف قيمتها.

مشاركة من Esraa Hussien
  • فيه جملة عظيمة بتقول: ‏ «في النهاية ستدرك أنك لم تكن تطلب الكثير، لكنك كنت تسأل الشخص الخطأ».

مشاركة من Esraa Hussien
  • «you can’t make someone love you by giving them more of what they already don’t appreciate».‎

‫ إنت ما ينفعش تخلي حد يحبك من خلال أنك تدي له زيادة، من حاجة هو أساسًا مش مقدرها!

مشاركة من Esraa Hussien
  • ‫ فالإنسان لازم يتحرر من حمل إن ممكن مجموعة من الناس فعلًا مش بيقدموا له حاجة! ومع كدا بيقدروا يأثروا بشكل مهيمن على مزاجه ومشاعره وأحاسيسه.

• تقول دكتورة علم النفس Elisabeth Kübler-Ross:

‪ ‎The opinion which other people have of you is their problem, not yours»‎

‫ رأي الناس عنك مشكلتهم همّ، مش مشكلتك!

مشاركة من Esraa Hussien
  • ‪ ‎«It is not your job to prove that you are lovable»‎

‫ «مش وظيفتك إنك تثبت للناس إنك كائن محبوب»

مشاركة من Esraa Hussien
  • فالعبرة مش مين معجب أو مفتون أو واقع في غرام، إنما مين مقدر ومدرك قيمة وجوهر الإنسان اللي معاه، مين باصص لأعمق وأبعد.

مشاركة من Esraa Hussien
  • ‪ ‎Forgiveness in no way requires that you trust the one you forgive‎

‫ المسامحة مش بتشترط أبدًا إنك ترجع تثق في اللي انت سامحته.

مشاركة من Esraa Hussien
  • ‫ فالملطوب من أجل حياة نفسية سليمة هو عدم تجاهل الحقيقة، وتسمية المفاهيم بمسمياتها من غير زيف أو خداع، فإدراك النقطة دي مهم جدًّا عشان الإنسان يقدر يسامح.

• ‫ في جملة عظيمة بتقول:

‫ We ignore truths for temporary happiness

‫ إحنا بنتجاهل الحقيقة عشان سعادة مؤقتة.

• عمنا باولو كويلو بيقول:

‪ ‎A mistake repeated more than once is a decision.‎

‫ الخطأ لما يتكرر أكتر من مرة يبقى قرار.

• ‫ فيه جملة بتقول:

‪ ‎«If you’re cold you hurt people, if you’re sensitive they hurt you»‎

‫ لو كنت بارد مع الناس حتجرحهم، بس لو كنت حساس هم اللي حيجرحوك.

• ‫ (-عيب قوي لمّا اكلمك وماتردش عليَّ

‫ - خلاص ما تكلمنيش.)

مشاركة من Esraa Hussien
  • الطيبة مش مادة للإعلان أو الدعاية، إنما التباهي بالطيبة بيضعفها! فالطيبة بتلمع بعيد عن الأضواء والعيون، بتستمد قوتها في الخفاء والصمت، الطيبة يعني تمرد على عالم المظاهر وثورة على سلطة المادة، الطيبة يعني الرحمة قبل المكانة، الآخر قبل الأنا!

مشاركة من Esraa Hussien
  • (إن الأساس النفسي لكل الأحزان واحد وهو التعلّق، ويحدث كلا من التعلق والتبعية بسبب شعورنا بأننا غير مكتملين بذواتنا، ولهذا نبتغي الأشياء والناس والأماكن والعلاقات والمفاهيم لإشباع حاجاتنا الداخلية).

مشاركة من Amr Yehai
  • «أصفح عن الآخرين ولكن لا أنسى كي لا أُجرح مرة أخرى, الصفح يغير وجهات النظر، بينما النسيان يفقدك الدرس».

⁠‫باولو كويلو.

مشاركة من Hanan Almannaei
  • تبقى أصعب المعارك

‫ وأعنفها هي اللي العدو فيها نفسك!

مشاركة من TasneemRagab
  • «تبدأ الرحلة الداخلية فقط، عندما تفهم بشكل واضح أن لا شيء في الخارج سوف يمنحك الطمأنينة!».

‫ أوشو

مشاركة من TasneemRagab
  • ولو كل مرة الإنسان اتوتر واتشنج عشان الـego بتاعه اتجرح! يبقى لسا عيل صغير! هيفضل في سلاسل لا متناهية من البهدلة والتشنجات والأوهام الوردية