مراحل دخول العلاقات
كارت أحمر
مش دايمًا التمسك بيكون في صالحنا، ولا دايمًا الانسحاب بيكسرنا زي ما بنكون متخيلين، حاجات كتير فضلنا الاستمرار فيها ولو كنا أخدنا قرار وخرجنا الكارت الأحمر كنا هنكون أفضل، بس وقتها أصرينا أننا نطلع الكارت الأصفر علشان كدة وصلنا للي إحنا فيه دلوقتي ومعظمنا بيعاني. في البداية حابب أسألك كام سؤال وهسيبك تجاوب بصوت عالي وتسمع نفسك، كام واحد فينا تعب واتوجع وقلبه اتكسر؟ كام مرة نمنا والقلب بيعاني مع اختلاف الأسباب بينا؟ كام مرة قولت لنفسك بكرة يتغيروا ويحسوا بيا ويبطلوا يوجعوا قلبي ومفيش حاجة اتغيرت؟ بالعكس كانوا بيتعبوك أكتر زي ما يكونوا قاصدين يدمروك، والغريب إنك لسه مستني منهم يتغيروا مع أنك عارف ومتأكد إن مفيش حاجة هتتغير، ولو في حاجة هتتغير هتبقى انت، وطبعًا مش محتاجني أقولك إن تغيرك هيكون للأسوأ. خليك مجهز الكارت الأحمر لغاية لما تعرف هتخرجه لمين ولإيه، وما تتفاجئش لأنه احتمال يكون في طريقه ليك وتكون انت اللي تستحقه وفي أشخاص تانية مجهزينه ليك، في الوقت ده انت محتاج تلحق نفسك لأنك زي ما بتعاني من الناس ممكن تكون بيتعاني منك.عن الطبعة
- نشر سنة 2023
- [ردمك 13] 978-977-6986-96-6
- دار سين للنشر والتوزيع
تحميل الكتابمراجعات
Agaoaj@ Gmail.com
الكتاب واقعي وبيناقش لحظات مرينا بيها وكمان بيقدم حلول هو مش بس بيعلمك انك تخرج كارت أحمر للاشياء المؤذية كمان بيخليك تركز وتاخد بالك انك متدخلش حياتك حاجات مشابهة للحاجات اللي خرجتها واخدت كارت أحمر ده غير انه بيلفت نظرك انك ممكن تكون أنت الشخص ال تستحق كارت أحمر
انتهيت من الكتاب واستفدت كتير 👏
مريم ثروت
بحب اقراء فى مجال علم النفس بس مش دايما بلاقى الكتب اللي تناسبني وخصوصا اني لسه فى سن مراهقة دايما بس ان الكتاب كبير عليا او مش مفهوم أو بتوه فى النص وبفشل اني أكمله بس حقيقي انا لقيت نفسي مع الكتاب ده ومحستش بمعاناة بالعكس معظم الكلام اللى فى الكتاب كان بلمس حاجة فيا والباقى كان بيداوي حاجة اتكسرت الجميل فى الكتاب انه شبه المرايا بيوريلك نفسي متعري وبكل عيوبك اللي فيك واللي مش فيك وانت شايفها فيك وبعد كدة بيخليك تستر نفسك بنفسك وتحس باختلاف بس انت صاحب الاختلاف ده حقيقي بعد ما خلصت الكتاب اكتشفت اني كنت شايلة كروت حمرة كتير جه وقتها انها تطلع هعمل سيرش تاني باسم الكاتبة واسم الدار لان الكتاب ده شجعني اتابع أعمال الكاتبة السابقة أو الجاية
لبنى البني
تجربة ممتعة لم أمل من قراءته ولم ياخذ مني سوى ساعتين فقط حتي أتم الانتهاء منه الكتاب يحمل الكثير من التجارب التى قامت بسرقتنا كما انه يحمل الكثير من طرق الوقاية لم تقوم التجارب بزيارته بالإضافة لتقديم النصائح للطرفين حقا انه لطيف
مديحة الباشا
الكتاب جميل جدا الكاتبة قصدت تضغط ع الجرح عندنا وتنضفه كويس وتعالج بعده اللي عجبني فى الكتاب انه مش بيطبطب عليك هو بيواجهك ويخليك تواجه نفسك لو الكاتبة عندها أعمال تانية فى نفس السياق تذكر اسم العمل لان مش موجود ع ابجد
Sara ibrahem
اسم الكتاب شدنى ولما بدأت فيه اتشديت ليه أكتر
الكتاب حقيقي وأنا مريت بحاجات كتير منه وفعلا لو كنت اتعاملت بالكارت الأحمر مكنتش هعاني كدة