حب نفسك عشان تعرف تعدي أزمة الاكتئاب
baby.. it's ok: دليلك العملي للهروب من دائرة الاكتئاب > اقتباسات من كتاب baby.. it's ok: دليلك العملي للهروب من دائرة الاكتئاب
اقتباسات من كتاب baby.. it's ok: دليلك العملي للهروب من دائرة الاكتئاب
اقتباسات ومقتطفات من كتاب baby.. it's ok: دليلك العملي للهروب من دائرة الاكتئاب أضافها القرّاء على أبجد. استمتع بقراءتها أو أضف اقتباسك المفضّل من الكتاب.
مشاركة من [email protected]
التعاطف مع الذات بيدي رضا عن الحياة أكتر وبيخلي احتمالية الاكتئاب أقل
مشاركة من [email protected] -
محدش مثالي كلنا أخطاء وعيوب.. التعاطف اللي بيخلينا نسامح الناس اللي حوالينا بس للأسف مش بنظهر نفس التعاطف تجاه نفسنا
المكتئب بيبقى صعب يفكر بإيجابية
حط حدود للعلاقات.. فكر نفسك إنه أوك تقول لأ.. متجيش على نفسك عشان ترضي الآخرين
مشاركة من [email protected] -
«اشغل نفسك فإن لم تشغلها بالحق شغلتك بالباطل»
مشاركة من [email protected] -
التطوع بيديك ثقة بالنفس وبيدي هدف ومعني لحياتك اللي بيبقوا غايبين عند مريض الاكتئاب
مشاركة من [email protected] -
التطوع بيخليك تسيب السرير وتقوم تعمل حاجة إيجابية ودا هيخليك تكسر دايرة الأفكار السلبية وتركز على مساعدة الغير
مشاركة من [email protected] -
أنصح المكتئب إنه ياخد الأمور ببساطة وبراحة ويتقبل الحالة اللي هو فيها ويعمل بس اللي يقدر يعمله ويخليه رحيم مع نفسه دي
مشاركة من [email protected] -
المكتئب لو لجأ لربنا وابتدا يزود الروحانيات أو الـspirituality بتاعته بنلاقيه اتحسن أسرع والتحسن استمر على المدى الطويل.. التدين بيقلل الاكتئاب وبيسرع الشفاء منه وأصلا بتقل نسبة الإصابة بالاكتئاب في الأشخاص المتدينين
المحاربين مش اللي دايما بيكسبوا لكن اللي دايما بيحاربوا
مشاركة من [email protected] -
كتير من الناس بيستنوا يحسوا الأول بالـmotivation عشان يقوموا يتحركوا وياخدوا action بس أنا جاية أقولكم العكس صحيح. الفعل أو الـaction هو اللي هيجيب الـmotivation First you do and then you feel! الأول تعمل وبعدين تحس مش
فعلاً طبقتها ممتازة وناجحة
مشاركة من Happy Have -
لو التاسك كبيرة قسمها تاسكات صغيرة وابدأ بأول خطوة وبعدين التانية واللي بعدها وهكذا
مشاركة من Happy Have -
أنصح المكتئب إنه يحط هدف سهل تحقيقه ويحط لنفسه مكافأة لما يحققه الاحتفال بالإنجاز وتشجيع النفس هيخلق momentum أو دفعة إنه يكمل تحقيق مزيد من الأهداف المكافأة ممكن تكون إني أقوم أعمل كوباية نسكافيه ولا آكل قطعة شوكولاتة أو أخرج
مشاركة من Happy Have