خُلقنا بعقلٍ لنتميز عن الحيوانات ولكن يقيني التام أن الشيء الوحيد الذي يميز المخلوقات جميعًا عن بعضها البعض هو المشاعر، أنا لا أطيق أبدًا الإنسان ذا القلب القاسي أو المرء الذي لا يأبه لشيءٍ سوى العمل والمال والثروة والنفوذ، فنحن جميعًا زائلون ولن يتبقى منا سوى ما فعلناه بعقلنا، وما شعرنا به بقلوبنا، وما مارسناه تجاه البشر حولنا؛ لذلك أفضل ما يتمتع به البشر المشاعر الطيبة والقلوب الرقيقة، التي لا تخاف أبدًا أن تحب الحياة لتبادلها الحياة الحب ذاته.
ولع
"وصلنا صباح الأحد، وكلفني تنظيف وإعادة ترتيب المنزل مع والدتي وأخي جهدًا شاقًا ووقتًا طويلًا، لألقي بجسدي آخر النهار فوق سریري، والسماء ناظرة إليّ من شرفة حجرتي الصغيرة، وتداعبني نجومها المضيئة، بدأت أتذكر القصص والحكايات التي حملها إليّ العجمي وشاطئه، سرت هنا كل عام أشاهد ميناء الدخيلة أقصى يساري وسفنه الواردة والراحلة، وأبصر جزيرة صغيرة في الماء تمنيت طوال طفولتي أن تحملني لها المَرَاكب يومًا؛ ظنًا مني أنها بعيدة لتريني الأيام بعد ذلك مدى قربها."عن الطبعة
- كتوبيا للنشر والتوزيع
تحميل الكتاباقتباسات من رواية ولع
مشاركة من Susan Mohamed
Maha Elmanhawy
"عجبًا لطبيعه المشاعر فنحن خلقنا بعقل لنتميز عن الحيوانات و لكن يقيني التام ان الشئ الوحيد الذي يميز المخلوقات جميعًا عن بعضها البعض هو المشاعر"
"افضل ما يتمتع به البشر المشاعر الطيبه و القلوب الرقيقه التي لا تخاف ابدا ان تحب الحياه لتبادلها الحياه الحب ذاته"
"العالم كله يحب هذا اليوم فهو نهايه الام و احزان و افراح و بدايه جديده يتمنون آلا تأتي سوي بالأفراح كأننا نولد كل عام من جديد"
"الحب هو العناء و الشقاء و السعاده الابديه"
"دايما الواقع بيصدمنا بخطط مختلفه تمامًا عن خططنا"
"ليس من الضروري ان ننسج عالما مثاليًا او افضل مما نحن نعيشه فمهما كان الواقع جميلًا يظل الحلم اجمل"
"نحن دائما نملك فرصه لتصحيح اخطائنا لكن كبرياء النفس البشريه يمنعنا أحيانًا من فعل اكثر الاشياء صوابًا و يدفعنا أحيانًا اخري الي هوه من الاخطاء"
مبدئيا كده دايما بتعرفي تدخليني بمشاعري في الروايه و بعيش تفاصيلها كلها
الترابط الاسري اللي بنفتقده دلوقتي من الحاجات اللي شدتني للروايه جدا
احييكي علي كتابتك الروايه الرائعه في السن الصغيره دي و اتوقعلك مستقبل مبهر ان شاء الله ربنا يوفقك دايما يا احلي ميلا 🥰🥰🥰
تقييمي ٥/٥
Marwa Samir
ولع
خميلة الجندى ...١٦ سنة ❤️
#كتوبيا_للنشر_والتوزيع
#أبجد
أول حاجة استفزتنى إنى أقرأها هو اعلان الأستاذة خميلة ان دى من أولى محاولاتها فى الكتابة وهى عمرها ١٦ سنة ❤️
الرواية رومانسية ورغم إنى مش من هواة اللون الرومانسى لكن ده تحسه هادى كده ولطيف مش ملزق ❤️
شعور غريب راودنى طول الرواية إن خميلة هى كل البطلات هى الإبنة وهى الأم وهى الجدة او هى موجودة بصورة او أخرى فى الرواية وده شئ أول مرة أختبره ومش شايفة له تفسير غير إن عطر القلم الشاب قوى وطاغى ❤️
الرواية فيها جمل واحساس عالى جدا وقدرة على التعبير تنسيك إن كاتبتها ابنة ١٦ ربيعا ❤️
وفيها برضه سنة لخبطة فى الحبكة تفكرك إن كاتبتها ابنة ١٦ ربيعا 😃لكن مش بتضايقك خالص بل بالعكس بتبقى مبتسم وعاوز تطمنها وتقولها متخافيش انتى هتبقى من العظيمات يا بنتى وهتحفرى اسمك بالنور وسط كل الناس الكبيرة ❤️
خميلة برافوا عليكى ❤️
انتى سابقة سنك وكل اللى وقفوا وراكى ودعموكى أكيد فى منتهى الفخر بيكى دلوقتى ❤️
خميلة الجندى ....فى كل مراحلك ...تشرفت جدا جدا ❤️
Iman Ghazal
ولع رغم اسمها اللي بيوصف درجة من أقوى درجات العشق لكنه كان عشق مبتور حزين وصدفة عجيبة بين المريض وطبيبته وفي النهاية أثبتت أن لا أحد يموت من فراق الأحبة إلا فيما ندر.
Zineb Souafi
Marwa DE 7Épinglez les morceaux de texte copiés pour qu'ils n'expirent pas après 1 HEURE 9Iه9H00