كافلام الخيال العلمي
موسم صيد الغزلان > مراجعات رواية موسم صيد الغزلان
مراجعات رواية موسم صيد الغزلان
ماذا كان رأي القرّاء برواية موسم صيد الغزلان؟ اقرأ مراجعات الرواية أو أضف مراجعتك الخاصة.
موسم صيد الغزلان
Mariam Nasha't
افهم ان احمد مراد معروف ب ال turning pages literature في كل اعمالة السابقة .. و اري انه اتقن هذا في فيرتيجو و تراب الماس و الفيل الازرق. في تلك الاعمال كان هناك حبكة مشوقة و احداث تتصاعد بذكاء الي ال Climax ثم يبدا كشف اللغز و الحل. نفس فكرة الروايات الاجنبيه التي تتحول الي افلام مثل Gone Girl مثلا.. تبدا المعضله في نظري عندما يقرر ان يخلط تلك الحبكة ب الدين / التاريج / او الوعظ المستتر او الفلسفة، ليس لان تلك الاشياء ممنوع الاقتراب منها و لكن لان الدمج يحدث بشكل فج، مراد لم يجد طريقة افضل لدمج فلسفة الصراع حول وجود الاله من ان يقدمها في شكل محاضرات نديم. فتصبح speech طويل منفصل عن الاحداث و يقرر القاري تجاوزها لانه غير مهتم بها و يريد ان ييعرف ماذا سيحدث للشخصيات الحقيقية.
في الثلاث اعمال السابق ذكرها اعطيت مراد 3 نجوم او اكثر لتماسك الحبكة و لاني اري بوضوح انها ستصبح فيلم رائع، هنا اظن انها مسودة جيدة لفيلم يمكن ان يكتبه مراد ايضا عن تناسخ الارواح و الالم الذي يشعر به الانسان يمكن ان يكون سببه حيواته السابقة. سيضطر مراد ان يجعل نديم محاضر لاي شي في الحياه له علاقة بالعلم و سيضطر الي حذف المحاضرات الطويلةكما حذفها القراء.
نجمة واحدة مستحقة لمسودة جيده لفيلم يمكن ان يكون جيد.
Islam Shaker
كتاب مؤذي جدا جدا جدا معرفش ازاي أصلا اتوافق علي طبعه ونشره....كنت حاسه بشعور غير مريح طول منا بقراه انا معايا النسخه الورقيه قطعتها والله العظيم ورميتها ف الزباله عشان ماخدش ذنب حد يقرا الكلام ده بسببي... ليه حد المفروض مسلم يجي ف دماغه أصلا استغفر الله العظيم هذا الكم من الافكار والكلام البذئ استغفر الله العظيم عن ربنا إزاي أصلا يجرؤ إنه يفكر أو استغفر الله العظيم يقول كده عن ربنا... دي مش حريه إبداع خالص أنا كنت متضايقه وأنا بقرا لو مكنش فيها كده كان ممكن تبقي روايه لطيفه فكرتها حلوه بس طول الروايه مش بقول غير استغفر الله العظيم استغفر الله العظيم محبتهاش خالص ويارب ما تأثر علي تفكير اي حد م اللي هيقراها