«نقص الكون هو عين كماله، مثل اعوجاج القوس هو عين قوته، ولو استقام القوس لما رمى». فالتصالح مع النفس هو عين قوة الإنسان.
التجربة الفكرية لروح أمه
قد يكون عنوان أو اسم الكتاب ظالم لمحتواه، التجربة الفكرية لروح أمه هو كتاب عبارة عن مقالات في علم النفس ترجمها الكاتب (كيرلس بهجت) من مواقع علمية وأضاف عليها اسلوبه السهل والعامي في الكتابة، يعتبر من الكتب الجيدة لمدخل لعلوم النفس المبسطة والسطحية والشرح بأمثلة من الحياة، ولا يعبر الكتاب عن دراسة أكاديمية لعلم النفس المفروض أكتب هنا كلمتين يخلوا الناس تشتري الكتاب، زي مثلاً: (للمثقفين فقط)، (للروشين بس)، (18+)... بس للأسف كل ده بقى قديم ومش بيأكل عيش، فخلينا في الجديد: اشتري الكتاب عشان مصر!!!.. مممممم.. للأسف بنسبة 99.9% مش ده برضه اللي هيخليك تشتريه.. مع إن ده بالظبط اللي يخليك تشتريه.. فالكتاب ده هيفهمك كل خطوة في حياتك ليه وازاي؟!.. هيشرح لك يعني إيه سلوك نفسي، بس بطريقة عامية سهلة.. هياخدك -لا مؤاخذة- في جولة من الأفكار والتحليلات، عشان يفسر لك ليه اللي حواليك كده!!! والأهم.. إن انت لما بتكون متضايق أو مخنوق، مش بتبقى over أو دلوعة أو حتى "روح أمك"!! لأ، بيبقى جواك أسئلة، وده حقك!.. فخلينا نبص للجانب المشرق، وهو إني بجو الشحاتة والسهوكة ده، أعتقد إني خلقتجواك فضول بنسبة 0.01% وصداع وحرقة دم بنسبة 99% تدفعك إنك تشتري الكتاب.. فاشتري الكتاب واخلص بقى :Dعن الطبعة
- نشر سنة 2022
- [ردمك 13] 978-977-88106-0-4
- دار الوطن للنشر والتوزيع
تحميل الكتاباقتباسات من كتاب التجربة الفكرية لروح أمه
مشاركة من Menna
Dina sarhan
كتاب جميل جدا ماكانش ينفع يتكتب غير بالعامية لكن كثرة المصطلحات الانجليزية هى سبب النجوم الاربع دون النجمة الخامسة
لكن الكتاب يحوى العديد من المقالات الخاصة بعلم النفس والانسان بصفة عامة وخاصة الجانب النفسي منه باسلوب عامى بسيط وامثلة من الحياة
كتاب يجب ان يكون مع الجميع لكى يعلم كل فرد جانب من شخصيته ...
Ahmed Adel
مجموعة مقالات علمية مبسطه بالعامية
كتاب بسيط بس محتاج اقراءه اكتر من مره
مشكلة الكتاب في ان المقالات مش مترتبه
بطريقه تخليك مركز بس حلوه انو بالعامية و الامثال بسيطا جدا
و اسماء العلماء و مسميات الامراض او المواقع كلها بالانجليزية ومفيهاش ترجمه جمبها
و الغلاف و الاسم خلاني اكسل اني اقراءه في الاول بس عجبني في الاخير
Mariam Mohamed Mowafy
مقالات مفيدة الا ان في مقال النميمة الكاتب قدر يشرح الاسباب اللي تخلي الشخص يلجأ للنميمة لكن في نهاية المقال الكاتب قال (النميمة اسلوب حياة فاستمتعوا) ! انا شايفة ان الجملة دي لاتصح اخلاقيا ولا دينيا ولو علي سبيل التهكم. وده سبب تقييمي ب ٤ نجوم
Abdulrahman Mohammed
كتاب عباره عن مقالات في مجال علم النفس بتتكلم عن حياتنا وافعالا وليه بنعمل كده والاسباب وبتديك حلول كتاب لغه سهله وبسيطه وجميل جدا ك بدايه في مجال علم النفس
Osama Isaac
كتاب ملهم .... بسيط .. يحتوي علي افكار نفسيه وفلسفيه جميله ... افكارة كثيرة يمكن ان تاخد كل مقاله علي حده لعالم من التفكير ... يستحق القراءة .
Happy Have
النميمة والغيبة ذنبها عظيم يكفي أن المغتاب يأخذ ذنوب الناس الذين يغتابهم ويمنحهم حسناته والنمام لا يدخل الجنة