إنك لا تقابل إلا نفسك في طريق القدر.كن كاذبا تسرع إليك الأكاذيب...كن لصا تتشبث بك الجرائم...في أي طريق تذهب لن يكون قدرك إلا صورة من نفسك.
اعترافات عشاق
هذا الكتاب من تأليف الآخرين وليس من تأليفي. لقد تركت مقعد المتكلم واكتفيت بأن أكون مستمعا وأعطيت الميكروفون لكل من يريد أن يطلق ضحكة أو يسكب دمعة أو يصرخ صرخة.. واكتفيت بالتعليق. هنا لقاء طويل تلتقون فيه بكل من عشق وأحب وتألم. تلتقون بأنفسكم .. برسائلكم .. وأوراقكم وحروفكم. هذا كتاب منكم ولكمالتصنيف
- نشر سنة 1997
- مؤسسة دار المعارف
أبلغوني عند توفرهاقتباسات من كتاب اعترافات عشاق
مشاركة من شيماء علي
snow wahit
سم الله الرحمن الرحيم
حقا من اراد ان يستشعر نعم الله وفضله عليه .. فعليه بقرأة هذا الكتاب
فهو يستعرض جانب من حياة الناس ( الجانب المأساوى طبعا ) .. من هجره حبيبه .. من اصيب بمرض عضوى .. من اصيب بمرض نفسي ... من لديه اية امراض ولكن هناك من ينغص عليه حياته ... الخ
كتاب يغوص فى الناس ومشاكلهم المختلفه من وجهة نظر كل منهم
ولكن فى النهايه ستخرج من الكتاب بكلمه واااااحده وهو ( الحمد لله )
ضُحَى خَالِدْ
- نفس المشاكل اللي قريتها في كتاب 55 مشكلة حب يعني قريت حوالي 200 صفحة مكررة قريتها قبل كده :(
- نفس طابع المشاكل اللي قريتها قبل كده ونفس أسلوب الدكتور مصطفى الهادي متأمل فيما وراء المشكلة بالظبط بعيد عن كلام صاحب المشكلة ووصفه لنفسه .
- لكن بصراحة صدمت جداااااااا برأيه في مشكلة صاحبتها بتشتكي من ضرب زوجها ليها بال " الشبشب " وملقيتش منه الرد اللي كنت منتظراه منه أو متوقعاه منه أحبطني :/
- الكتاب كويس وإن كان الأستاذ عبد الوهاب مطاوع تفوق عليه جدا في المجال ده وهو لا زال الشخصية الفضلى عندي في حل المشاكل الإجتماعية .
- ضحكتني بعض ردوده على أصحاب المشكلة جداااااااااا ^_^
ابوبسطام المصرى
ما هذا الكم من الانحلال الخلقي والخيانات الزوجية والتفكك الأسري ،
ثم يأتى احد المتسكعين قائلاً بفخر وعنجهية "زمان كان فيه اخلاق ومكانش في حتى معاكسه"
فعلاً محدش كان فاضي يضيع وقته في معاكسات كانوا بيتقابلوا في السينمات ويخرجوا علي الشقق علي طول " ناس دوغرى" .
Razan Bakeer
بدأت فيه ولم أكمله، شعرت بالاكتئاب من قراءة مشاكل الناس، ومعرفة أسرار وخبايا اشخاص ربما يعيشون بيننا، لذلك توقّفت !
ردود الدكتور كانت واضحة وصريحة لكل شخص كان يظن نفسه هو الضحية، لكن بشكل عام لن يفيد الرد الاّ أصحاب الراسائل أو من يعيش مشكلة مشابهة !